Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як штрафуватимуть за порушення термінів подання повідомлень за формою № 20-ОПП

Реклама

Платники податків зобов'язані повідомити контролерів за основним місцем обліку про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням за формою № 20-ОПП. Форму визначено у дод. 10 до Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. № 1588.

При цьому юрособи повинні подавати інформацію про всі об'єкти оподаткування, що є на їх балансі, крім тих, відомості про які надали податківцям відокремлені підрозділи таких юросіб.

Повідомлення за формою № 20-ОПП надають контролерам протягом 10 робочих днів після реєстрації нових об'єктів оподаткування або об'єктів, пов'язаних з оподаткуванням або через які провадять діяльність.

Згідно з п. 117.1 ПКУ, платникам-порушникам загрожують штрафи за :

  • неподання у строки та у випадках, передбачених ПКУ, заяв або документів для взяття на облік у відповідному контролюючому органі, реєстрації змін місцезнаходження чи внесення інших змін до своїх облікових даних;

  • неподання виправлених документів для взяття на облік чи внесення змін;

  • подання з помилками чи у неповному обсязі;

  • неподання відомостей стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського обліку та/або складення податкової звітності.

Якщо податківці виявлять зазначені проступки, на порушників чекає штраф:

  • 340 грн - на самозайнятих осіб;

  • 1020 грн - на юрособи, відокремлені підрозділи юросіб чи юрособу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність.

Причому при виявленні повторного порушення упродовж року штрафи зростуть вдвічі.

Отже, платники податків зобов'язані подавати повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадять діяльність, за формою № 20-ОПП кожного разу після створення таких нових об'єктів.

Тому, за словами податківців Головного управління ДПС в Івано-Франківській, при виявленні порушень термінів подання кількох повідомлень за формою № 20-ОПП, контролери накладуть штраф по кожному такому факту у розмірах, встановлених п. 117.1 ПКУ.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини