Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці не можуть штрафувати за помилку в бюджетних рахунках – Гетманцев

12 грудня 2023, 15:35
681
0
Автор:
Реклама

«До мене надходять скарги платників на дії податкової служби про нарахування штрафів через помилку у бюджетних рахунках. Це коли, наприклад, платник помилково перераховує свої зобов'язання з податку на прибуток, на рахунок зі сплати податку на доходи фізичних осіб», - розповів Данило Гетманцев, очільник парламентського податкового комітету.

За словами нардепа, Верховний Суд України з цього питання вже сформував однозначну позицію і визнав такі штрафи незаконними: «Абсолютно логічно, адже платник зобов?язання державі сплатив. З рахунками розбирайтесь самі. Крапка».

Гетманцев обурився: «Чесно не розумію чому з такою впертістю треба продовжувати виписувати штрафи, які потім все одно скасують? Позиції ВС обов'язкові для врахування. Мені здається це і є проявом тієї легендарної про фіскальної позиції податківців, яка так шкодить побудові нормальних відносин з платниками. Вимагаю від податківців забезпечити дотримання практики Верховного Суд та прав платників податків».

Він також пообіцяв ініціювати відповідні уточнення до ПКУ.

Бухгалтер знає всі відповіді - з LIGA360. Спробуй інформаційно-аналітичну платформу для пошуку робочих відповідей, актуальних експертних матеріалів та законодавчих новацій. Спробуй всі переваги прямо зараз, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини