Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обсяги валютних переказів до України від трудових мігрантів помітно зменшилися

13 грудня 2023, 11:40
609
0
Автор:
Реклама

Річний обсяг грошових переказів до України від трудових мігрантів з початком повномасштабного вторгнення РФ зменшився до 10-12 млрд доларів. Про це розповів член Ради НБУ Василь Фурман. "До війни цифри були в межах 12-15 млрд доларів щорічно", - зазначив він. Після початку повномасштабного вторгнення рф, за його словами, річний обсяг указаних переказів зменшився до 10-12 млрд доларів.

Раніше НБУ у своєму Інфляційному звіті за жовтень 2023 року висловив припущення, що обсяги приватних грошових переказів в Україну у 2023 році становитимуть 11,7 мільярда доларів - на 0,8 мільярда доларів менше, аніж у 2022 році. Цікаво, що у липні цього року Нацбанк прогнозував, що заробітчани за підсумками року перекажуть загалом 12,2 мільярда доларів.

У 2024 році, за припущеннями НБУ, кількість грошових переказів в Україну складе 12,6 мільярда. А ось з 2025 року в Нацбанку очікують зростання грошових переказів до України. "Пожвавлення світової економіки на прогнозному горизонті зумовить збільшення попиту на послуги українських ІТ-спеціалістів та зростання грошових переказів. Крім того, з 2025 року очікується поновлення сезонної трудової міграції, що також сприятиме зростанню переказів", - читаємо в Інфляційному звіті.

Читай усі бухгалтерські видання LIGA ZAKON на платформі LIGA360. Менше часу на пошук - більше інформації та аналітики. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини