Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 січня скасують перелік нотаріусів, яким під час війни дозволено засвідчувати договори про нерухомість

14 грудня 2023, 14:55
604
0
Автор:
Реклама

Урядом було схвалено зміни до деяких постанов Кабінету Міністрів України, зокрема до постанови від 28 лютого 2022 року № 164 «Деякі питання нотаріату в умовах воєнного стану» та постанови від 6 березня 2022 року № 209 «Деякі питання державної реєстрації та функціонування єдиних та державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції, в умовах воєнного стану».

«Уряд продовжує поступово відновлювати дію правил мирного часу у сферах, де практика застосування та аналіз ризиків свідчать про обґрунтованість такого рішення. Ключовим положенням сьогоднішніх змін є скасування з 01 січня 2024 року переліку нотаріусів, якими в умовах воєнного стану вчиняються нотаріальні дії щодо цінного майна», - зауважив перший заступник міністра юстиції України Євгеній Горовець.

Інші важливі зміни:

- для державних реєстраторів скасовується така умова надання доступу до реєстрів, як відсутність двох рішень Мін'юсту про блокування доступу до реєстрів на строк більше 2 місяців;

- уточнено окремі положення, які забезпечують дотримання вимог законодавства про санкції під час проведення державної реєстрації;

- удосконалено механізм тестування на знання законодавства у сфері державної реєстрації, зокрема знижено прохідний поріг (для проходження тестування достатньо дати правильні відповіді на 70 питань тестового завдання).

Надаємо новорічні знижки до 40% - на професійні рішення LIGA360. Отримайте корисні інструменти для бізнесу, юристів, бухгалтерів та HR-менеджерів за вигідними цінами.

Читайте також:

- Чи ризикові постачання на підставі усних домовленостей

- Директор уклав правочин, що суперечить інтересам засновника: позиція ВС

- Договір дарування нерухомості фізособі: бухгалтерський облік

- Договір дарування нерухомості фізособі: податковий облік

- Договір дарування нерухомості фізособі: правові аспекти

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини