Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 січня 2024 року зросте кількість підприємців, зобов’язаних використовувати в торгівлі платіжні термінали

18 грудня 2023, 10:50
2719
0
Автор:
Реклама

Постановою №894 передбачено, що торговці зобов'язані забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги), включаючи товари (послуги), реалізація (надання) яких здійснюється дистанційно.

У 2023 року здійснення безготівкових розрахунків, тобто розрахунок банківською карткою, мають забезпечувати торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тисяч осіб.

Наступний етап реалізації Постанови №894 - вже з січня 2024 року цей обов'язок стосуватиметься населених пунктів з чисельністю населення понад 5 тисяч осіб. Про новації нагадало Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

За порушення вищевказаних вимог законодавством передбачено адміністративну відповідальність згідно ст. 163-15 КпАП. А вона передбачає штраф для ФОПа чи посадовця підприємства від 1700 до 3400 грн, а у разі повторного протягом року порушення - від 8500 до 17000 грн.

Разом з тим встановлено, що ці вимоги не поширюються на торговців, які провадять господарську діяльність на територіях територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), та протягом трьох місяців після припинення проведення воєнних (бойових) дій на таких територіях та/або деокупації, звільнення від оточення (блокування) цих територій.

Також можуть наступного року працювати без платіжних терміналів торговці - ФОП-єдинники І групи, торговці, які здійснюють торгівлю з використанням торгових автоматів, виїзну (виносну) торгівлю, продаж власноручно вирощеної або відгодованої продукції.

Розпочніть новий рік з LIGA360. Обирайте професійні рішення для бізнесу, юристів, бухгалтерів та HR-менеджерів - зі знижками до 40%. Скористайтеся пропозицією прямо сьогодні.

Читайте також:

- З 1 грудня заповнення платіжок можливе лише в новому форматі

- Фінансовий моніторинг під час війни: на кого поширюється

- Чи є підтвердженням договору позики зазначення призначення платежу в разі переказу коштів на картку

- POS-термінал не поєднано з РРО/ПРРО: чи обов'язкові в чеку рядки 11-18

- Заповнюємо заяву та реєструємо ПРРО

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини