Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС оприлюднила дані, від яких залежить включення у плани перевірок на 2024 рік

18 грудня 2023, 16:45
5765
0
Автор:
Реклама

Як ми вже розповідали, 8 грудня набрали чинності зміни до ПКУ та Закону про ЄСВ, якими скасовано (з певними винятками) мораторій на проведення податкових перевірок та перевірок платників ЄСВ. Зокрема запроваджено пп. 69.35-2 пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ, відповідно до якого з 1 грудня 2023 року по 31 грудня 2024 року до плану-графіка проведення документальних планових перевірок на 2023 та 2024 роки можуть бути включені платники, які на основі показників, сформованих за підсумками 2021 календарного року, відповідають, зокрема, одному з таких критеріїв:

- рівень сплати податку на прибуток на 50 і більше відсотків менший, ніж рівень сплати податку у відповідній галузі (цей критерій не поширюється на платників єдиного податку);

- рівень сплати ПДВ на 50 і більше відсотків менший, ніж рівень сплати податку у відповідній галузі (цей критерій не поширюється на платників, у яких операції з вивезення товарів за межі митної території України становлять 25 і більше відсотків загального обсягу постачання та одночасно рівень сплати податку на прибуток становить не менше 50 відсотків рівня сплати податку на прибуток у відповідній галузі);

- нарахування та/або виплата податковим агентом - юрособою доходів у вигляді заробітної плати в розмірі менше середньої заробітної плати у відповідній галузі у відповідному регіоні (за основним місцем обліку в територіальному органі ДПС).

І ось ДПС оприлюднила відповідні показники:

- Показники рівнів сплати податку на прибуток у відповідності до класів КВЕД за 2021 рік (.xlsx, 50 Kb)

- Показники рівнів сплати податку на додану вартість у відповідності до класів КВЕД за 2021 рік (.xlsx, 53 Kb)

- Інформація щодо показників середньої заробітної плати у відповідній галузі за регіонами, сформованих на основі показників за підсумками 2021 року (.xlsx, 177 Kb)

Як ви вже зрозуміли, для цілей пп. 69.35-2 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ відповідна галузь визначається за видами економічної діяльності на рівні класу згідно з КВЕД 009:2010.

Зверніть увагу, що при формуванні плану-графіка проведення документальних планових перевірок на 2024 рік також будуть враховувати показники позитивної динаміки:

- рівнів сплати податку на прибуток та ПДВ по відповідній галузі за дев'ять місяців 2023 року. Після настання граничних строків для подання річної звітності враховуються показники за 2023 рік. Якщо податковим (звітним) періодом для податку на прибуток платника є календарний рік, - враховуються показники за попередній рік;

- рівнів нарахування та/або виплати податковим агентом - юрособою доходів у вигляді заробітної плати за дев'ять місяців 2023 року. Після настання граничних строків для подання податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізосіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску за ІУ квартал 2023 року враховуються показники за чотири квартали 2023 року.

Як дізнатися, чи є ваша компанія в плані-графіці перевірок? Знайдіть досьє на LIGA360 - і відкрийте розділ "Перевірки". Спробуйте прямо зараз.

Читайте також:

- Нові правила податкових перевірок. Мораторій скасовано, але не для всіх!

- Як показати розбіжності між результатами інвентаризації розрахунків із бюджетом і даними ДПСУ

- За використання "1С" та наступників можуть установити штраф: розбираємо законопроєкт

- Нереальність господарських операцій: свіжа судова практика

- Чи потрібна податківцям консолідована фінзвітність підприємств?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини