Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміна даних ФОП, перереєстрація та розмитнення авто, повістки – що і коли чекати у Дії

20 грудня 2023, 10:00
503
0
Автор:
Реклама

Мінцифра презентувала оновлення послуги внесення змін у ФОП, комплексний сервіс е-Підприємець, послуги для моряків. Низки новацій зазнала Дія.

«Послуга, яку ми найбільш чекали, - це перереєстрація авто. Цей сервіс ми запускаємо спільно з МВС. Це одна з найскладніших послуг за час побудови цифрової держави. Вона позбавляє центри МВС монополії на купівлю-продаж авто і дає змогу людям у форматі people-to-people купувати чи продавати авто. А ще в нас буде оновлення дизайну Дії. Ми давно цього не робили, і це буде, напевне, перше таке велике оновлення. У Дії дуже багато нових послуг, тому потрібно зробити інтерфейс більш зручним для користувачів», - зазначив Михайло Федоров, Віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - Міністр цифрової трансформації.

Посадовець пояснив: «Найперше, ми оновлюємо послугу внесення змін про ФОП. Сьогодні вже працює автоматичне закриття ФОП, але ми також додаємо автоматичне оновлення даних про ФОП. Тобто у Дії в кілька кліків можна буде змінити прізвище, кведи або контактну інформацію. І це відбуватиметься автоматично, без реєстратора. Тобто послуга стає комплексно-автоматичною».

Щодо послуги єПідприємець, міністр зауважив: «Вона об'єднує 8 послуг для бізнесу і дозволяє отримувати їх за однією заявою. Йдеться не тільки про реєстрацію бізнесу, а й про паралельне отримання додаткових послуг, які необхідні саме для цього підприємства, щоб не ходити по інших сайтах чи офлайн-органах».

А от щодо можливості розмитнення авто в Дії, Федоров сказав: «Ми вже реєстрували закони по розмитненню, але вони не були прийняті. Однак хочу сказати і зробити вам спойлер, що до кінця цього року зареєструють оновлений законопроєкт про розмитнення. Ця послуга дійсно може стати початком великої трансформації митниці, тому що вона виключатиме чиновника, як суб'єктивний фактор оцінки авто. Ми віримо, що вона буде першим кроком великої трансформації».

Водночас міністр запевнив, що повісток в Дії не буде, більше того - впроваджувати повістки в Дії не планується взагалі.

Своєю чергою, МВС повідомило, що вже з 20 грудня українці зможуть перереєструвати авто в застосунку Дія. «Більше немає потреби їздити у сервісні центри МВС для перевірки документів та авто, заповнювати папери, сплачувати квитанції в конкретних банках, завчасно записуватися в електронну чергу. Швидкість та відсутність будь-яких бюрократичних процесів - наш пріоритет», - наголосив міністр Ігор Клименко.

За словами міністра внутрішніх справ, скористатися перереєстрацією зможуть лише ті, хто продає чи купує автомобіль вперше за рік. «Все, що вам треба - розпочати процес купівлі-продажу у застосунку, дотримуватися підказок «Дії» та засвідчити проект договору Дія.Підписом. Далі - все зробимо за вас. Залишиться тільки домовитись про передачу та отримання коштів» - пояснив Ігор Клименко. Свідоцтво про реєстрацію автомобіля та державні номерні знаки громадянин отримає вже за кілька днів за допомогою поштової доставки.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

- Про токени можна забути - законодавчі норми наберуть чинності вже 31 грудня

- Нові правила податкових перевірок. Мораторій скасовано, але не для всіх!

- Диджиталізація повідомлень про лікарняні

- З 1 грудня заповнення платіжок можливе лише в новому форматі

- Зміни у "відряджувальних" процедурах

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини