Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оподатковують ПДФО вартість електронного авіаквитка без документа про його оплату — ДПС

26 грудня 2023, 17:20
227
0
Автор:
Реклама

Фахівці ДПС роз'яснили в категорії 103.17 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua) питання про оподаткування ПДФО вартості електронного авіаквитка за наявності електронного посадкового талона, але без документа про сплату, що відшкодована роботодавцем працівнику, який перебував у відряджені.

Контролери відзначили, що витрати на відрядження відшкодовують лише за наявності підтвердних документів, що засвідчують вартість цих витрат.

При використанні електронного авіаквитка підставою для відшкодування витрат на його придбання є такий пакет документів:

  • розрахунковий документ або документ, що підтверджує здійснення платіжної операції у готівковій чи безготівковій формі (платіжна інструкція, касовий чек, розрахункова квитанція, виписка банку - емітента платіжної картки, квитанція до прибуткового касового ордера);

  • роздрук на папері частини електронного авіаквитка із вказаним маршрутом (маршрут/квитанція);

  • відривна частина посадкового талону пасажира або роздрукований на паперовому носії електронний посадковий талон, отриманий у разі онлайн-реєстрації на авіарейс.

Таким чином, якщо для відшкодування витрат на придбання електронного авіаквитка за наявності посадкового талона відряджена особа не надає роботодавцю підтвердний документ, що засвідчує вартість таких витрат, то суму відшкодування цих витрат включають до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такої особи як додаткове благо та оподатковують ПДФО за ставкою 18%.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Відрядження за кордон у воєнний час: бухгалтерський облік»

Встигніть отримати знижку до 40% для рішень LIGA360. Заповніть заявку - і наш менеджер запропонує тариф, який підходить саме вам.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини