Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як покарають тих, хто ухиляється від мобілізації — законопроєкт №10378

27 грудня 2023, 09:45
7691
0
Автор:
Реклама

Як ми вже повідомляли, Кабмін зареєстрував законопроєкт від 25.12.2023 р. №10378 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби». Зокрема, у проєкті втілили те, про що вже неодноразово говорили у публічному просторі - заходи впливу щодо тих, хто умисно ухиляється від виконання свого конституційного обов'язку з захисту Вітчизни. Для цього у Законі про воєнний стан передбачать обмеження для ухилянтів.

В указаному акті планують додати нову ст. 20-1, яка регулює тимчасові міри, які можуть бути запроваджені до громадян під час проведення мобілізації. Так, військовозобов'язані та резервісти, які не виконали обов'язки визначені частиною третьої статті 22 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", за повідомленням керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки вносяться до Єдиного реєстру боржників та до них застосовуються наступні обмеження у вигляді:

- заборони виїзду за кордон;

- заборони на проведення операцій з рухомим та нерухомим майном;

- обмеження на право керування власним транспортним засобом та отримання посвідчення водія;

- обмеження права на користування та розпорядження коштами та іншими цінностями;

- відмови в укладенні кредитного договору, договору позики;

- призупинення отримання пільг та послуг від держави.

Такі тимчасові міри припиняються у разі виконанням військовозобов'язаним або резервістом обов'язків, визначених частиною третьої статті 22 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", шляхом надання керівником ТЦК та СП повідомлення щодо виключення військовозобов'язаного або резервіста з Єдиного реєстру боржників.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

    Залиште коментар
    Увійдіть щоб залишити коментар
    УВІЙТИ
    Підпишіться на розсилку
    Головні новини і аналітика для вас по буднях
    Схожі новини