Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До чого готуватися порушникам порядку маркування і продажу алкоголю, тютюну та рідин для е-сигарет

29 грудня 2023, 14:30
188
0
Автор:
Реклама

Фахівці ДПС розмістили роз'яснення в категорії 114.09 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua), в якому відзначили, що відповідальність за недодержання порядку маркування, продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів і рідин, що використовують в електронних сигаретах, несплату чи несвоєчасну сплату податку несуть виробники/замовники, імпортери, продавці таких товарів та їх посадові особи відповідно до закону.

Так, контролери відзначили, що за зберігання, транспортування, продаж немаркованих рідин для електронних сигарет до суб'єкта господарювання застосовують фінансові санкції у вигляді штрафів, у розмірі 200% вартості товару, але не менше 17000 гривень, а до посадових осіб такого суб'єкта господарювання адміністративну відповідальність відповідно до вимог ст. 156 КУпАП. При вчиненні однією особою двох або більше адміністративних правопорушень адмінстягнення накладається за кожне правопорушення окремо.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Придбання пального для комітента зобов'язує мати ліцензію та "акцизну" реєстрацію: ВС став на бік ДПС».

Встигніть отримати знижку до 40% для рішень LIGA360. Заповніть заявку - і наш менеджер запропонує тариф, який підходить саме вам.

.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини