Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС розповіла, які документи слід зберігати мінімум 1825 днів

2 січня 2024, 15:10
962
0
Автор:
Реклама

Посадовці ГУ ДПС у Тернопільській області зауважили: строки зберігання документів й інформації, визначені п. 44.3 ПКУ., розраховують із дня подання податкової чи іншої звітності, передбаченої ПКУ, для складання якої використовують зазначені документи та/або інформацію, а в разі її неподання - з передбаченого ПКУ граничного строку подання такої звітності. Для документів, пов'язаних із виконанням вимог іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС, - з дня здійснення відповідної господарської операції (для відповідних дозвільних документів - з дня завершення строку їх дії).

У разі ліквідації платника податків документи, визначені п. 44.1 ПКУ, за період діяльності платника податків не менше як 1825 днів (2555 днів - для документів й інформації, необхідних для здійснення податкового контролю відповідно до статей 39 і 39 прим. 2 ПКУ), що передували даті ліквідації платника податків, у встановленому законодавством порядку передають до архіву.

Передбачені п. 44.3 ПКУ строки зберігання документів й інформації продовжують на період зупинення відліку строку давності у випадках, передбачених п. 102.3 ПКУ.

Нові вимоги щодо 1825-денного мінімального строку зберігання документів, передбачені п. 44.3 ПКУ, застосовують до документів, які розроблено:

  • особою, стосовно якої на день набрання чинності Законом № 2970-IX розпочато, але не завершено процедури припинення (ліквідації);

  • особою, стосовно якої прийнято рішення про ліквідацію після набрання чинності Законом № 2970-IX .

Радимо також ознайомитися зі статтею «Коли можна знищити облікові документи, якщо не було податкової перевірки».

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини