Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП також провадить незалежну професійну діяльність: як подати звітність із ЄСВ

3 січня 2024, 13:40
745
0
Автор:
Реклама

Посадовці ГУ ДПС у Тернопільській області зазначили: якщо фізособа зареєстрована як підприємець та при цьому провадить незалежну професійну діяльність, така фізособа обліковується в ДПС як ФОП з ознакою провадження незалежної професійної діяльності.

Контролери наголошують, що ФОП на загальній системі оподаткування з ознакою провадження незалежної професійної діяльності формує та подає одну Податкову декларацію про майновий стан і доходи як ФОП - з відображенням у додатку ЄСВ 1 «Розрахунок сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» сум єдиного внеску з доходів від здійснення підприємницької діяльності та від провадження незалежної професійної діяльності, на підставі інформації, відображеної в додатку Ф2 «Розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів, отриманих самозайнятою особою» до Декларації:

  • у розд. І «Доходи від провадження господарської діяльності» - доходів від провадження підприємницької діяльності;

  • у розд. ІV «Доходи від провадження незалежної професійної діяльності» - доходів, отриманих від провадження незалежної професійної діяльності.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Підприємець із реєстрацією на тимчасово окупованій території: проблемні питання».

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини