Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які документи подають при зміні директора або бухгалтера нерезидента

4 січня 2024, 09:15
561
0
Автор:
Реклама

Фахівці ДПС роз'яснили в категорії 116.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua) питання щодо документів, які необхідно подати до податкової у разі зміни керівника або бухгалтера нерезидента або відокремленого підрозділу нерезидента.

За словами контролерів необхідно подати до ДПС у 10-денний строк з дня виникнення таких змін заяву нерезидента (для іноземної юридичної компанії, організації або її відокремленого підрозділу) за формою № 1-ОПН з позначкою «Зміна відповідальних осіб: керівника та/або особи, відповідальної за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку».

У разі зміни керівника нерезидента до цієї заяви додають копію витягу з відповідного бізнес-реєстру (торговельного, банківського або іншого реєстру, в якому фіксують факт державної реєстрації компанії, організації), виданого в країні реєстрації іноземної компанії з даними про нового керівника.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Директор юридичної особи (ТОВ, ТДВ): варіанти оформлення правовідносин».

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини