Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як податковому агенту повернути або врахувати в рахунок сплати наступних платежів суму надміру сплаченого ПДФО

5 січня 2024, 09:10
279
0
Автор:
Реклама

Щоб здійснити повернення сум грошового зобов'язання та пені платник податків має подати заяву про таке повернення (крім повернення надміру утриманих сум ПДФО, які повертають контролери на підставі поданої платником податкової декларації про майновий стан і доходи за звітний календарний рік за результатами проведення перерахунку його загального річного оподатковуваного доходу) протягом 1095 днів від дня виникнення помилково чи надміру сплаченої суми або пені. На цьому наголосили контролери ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Заяву можна подати до ДПС в електронній формі.

Контролери наголосили: податковий агент має право повернути з бюджету або врахувати в рахунок сплати майбутніх платежів тільки ту суму надміру сплаченого ПДФО, яка була перерахована до бюджету понад суму грошових зобов'язань, граничний строк сплати якої настав на таку дату.

Водночас при наявності переплати податковий агент може не сплачувати ПДФО у межах такої переплати.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Закриваємо 2023-й: обов'язковість, алгоритм і наслідки перерахунку ПДФО».

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини