Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Помилково складена ПН: як відобразити в декларації з ПДВ

5 січня 2024, 12:30
586
0
Автор:
Реклама

У випадку помилкового складання податкової накладної на операцію з постачання товарів/послуг (складання двох податкових накладних на одну операцію з постачання товарів/послуг) та реєстрації їх в ЄРПН, платник податкущоб виправити допущені помилки, має право скласти розрахунок коригування до помилкової (другої) податкової накладної. Такий розрахунок коригування підлягає реєстрації в ЄРПН покупцем (отримувачем) товарів/послуг, з дотриманням визначених термінів реєстрації. На цьому наголосили контролери ГУ ДПС в Дніпропетровській області.

Податківці відзначають: до податкової декларації з ПДВ вносять дані податкового обліку платника окремо за кожний звітний період без наростаючого підсумку. Водночас, дані, наведені в податковій звітності, мають відповідати даним бухгалтерського та податкового обліку платника.

Отже, в декларації платник податку зазначає дані, вказані в складеній на підставі первинних документів податковій накладній. Тому, обсяги постачання товарів/послуг та суму ПДВ, вказані в помилковій (другій) податковій накладній і розрахунку коригування до неї, не варто відображати в декларації.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини