Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юрособа відремонтувала позичене у фізособи авто: коли такий дохід буде додатковим благом

8 січня 2024, 12:10
195
0
Автор:
Реклама

Фахівці ДПС у роз'ясненні з категорії 103.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua) надали відповідь на запитання щодо доходу у вигляді додаткового блага у фізособи-позичкодавця, якщо юрособа-користувач за свій рахунок проведе технічне обслуговування, поточний, капітальний ремонти транспортного засобу, про що зазначено в договорі позички на безоплатній основі, а відшкодування витрат користувачу не передбачено.

Контролери зазначили, що договір позички транспортного засобу є правочином, що покладає на його сторони (позичкодавця та користувача) взаємні зобов'язання, тому в розумінні ПКУ податковий обов'язок зі сплати податкових зобов'язань може виникнути як у позичкодавця, так і у користувача, в залежності від прав та обов'язків, які фактично виникають у таких осіб на підставі цього договору.

У наведеній ситуації, якщо фізособа - позичкодавець не відшкодує юрособі - користувачу суму витрат за капітальний ремонт авто, проведення якого за рахунок користувача передбачено в договорі позички на безоплатній основі, то у такої фізособи виникне дохід у вигляді додаткового блага.

При цьому проведені користувачем поточний ремонт та технічне обслуговування автомобіля до таких наслідків не призведуть.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Оплата житла для працівників: як оподатковувати додаткове благо».

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини