Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фізособа здала в оренду квартиру на кілька місяців: чи врахувувати пільгу у звітному періоді

9 січня 2024, 09:15
180
0
Автор:
Реклама

Посадовці ГУ ДПС в Івано-Франківській області відзначили: договором найму житла визнається цивільно-правовий договір, за яким одна сторона - власник житла передає другій стороні житло для проживання у ньому за плату на певний строк.

Наявність саме цивільно-правового договору є необхідною умовою для того, щоб така операція вважалася орендною операцією для підтвердження здачі житла в оренду.

Обчислення суми податку з об'єкта/об'єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізособи, здійснюється контролерами за місцем податкової адреси її власника.

Таким чином, якщо фізособа - власник житла протягом кількох місяців звітного року здавала його в оренду, пільгу зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на такий об'єкт не застосовують починаючи з того місяця, в якому фактично об'єкт здавався в оренду, та до кінця місяця, в якому припинено його здачу в оренду.

Для проведення звірки даних щодо об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку, права на користування пільгою зі сплати податку, фізособа має право звернутися з письмовою заявою до ДПС за своєю податковою адресою.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Звітуємо та сплачуємо податок на нерухомість в умовах війни».

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини