Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як ДПС розглядає скарги осіб-нерезидентів на податкові повідомлення про порушення вимог Загального стандарту звітності CRS

9 січня 2024, 15:20
141
0
Автор:
Реклама

Мінфін уніс зміни до Порядку оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду податківцями, затвердженого наказом від 21.10.2015 р. № 916.

Автори визначили особливості розгляду скарг осіб-нерезидентів, які є власниками рахунків відповідно до ст. 393розд. I ПКУ, на податкові повідомлення про порушення вимог Загального стандарту звітності CRS.

Нагадаємо, що якщо власник рахунку є нерезидентом, який не перебуває на обліку в ДПС, контролюючий орган надсилає податкове повідомлення особі-нерезиденту за порушення вимог Загального стандарту звітності CRS відповідно до Порядку № 916. При цьому копію наказу про проведення документальної позапланової перевірки власнику рахунку не надсилають та акт перевірки не складають.

Особа-нерезидент може подати скаргу протягом 90 календарних днів з дня отримання податкового повідомлення про порушення вимог Загального стандарту звітності CRS.

Уповноважений контролюючий орган протягом п'яти робочих днів з дня отримання такої скарги передає її для розгляду до органу ДПС вищого рівня відповідно до правил підвідомчості розгляду скарг.

Скаргу особи-нерезидента розглядають контролери протягом 90 календарних днів з дня її отримання. Причому строк розгляду скарги не може бути продовжений.

Якщо за 90 календарних днів вмотивоване рішення за скаргою не надіслано особі-нерезиденту, вона вважається повністю задоволеною на користь особи-нерезидента з дня, наступного за останнім днем зазначеного строку.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Який код зазначити у Звіті про контрольовані операції, якщо постачальник-нерезидент передав право вимоги зі сплати зобов'язань»

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини