Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП – єдинник змінив податкову адресу, але заяву не подав: чи передбачена відповідальність

11 січня 2024, 14:20
893
0
Автор:
Реклама

Положеннями ПКУ не передбачена відповідальність за неподання ФОПом - платником єдиного податку першої - третьої груп заяви у разі зміни його податкової адреси. На цьому наголосили контролери ГУ ДПС в Запорізькій області.

Проте, податківці відзначають: згідно з абз. 1 п. 299.11 ПКУ у разі виявлення контролерами під час проведення перевірок порушень платником єдиного податку першої - третьої груп вимог, встановлених главою 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розділу XIV ПКУ, анулювання реєстрації платника єдиного податку першої - третьої груп проводять за рішенням ДПС, прийнятим на підставі акта перевірки, з першого числа місяця, наступного за кварталом, в якому допущено порушення. У такому випадку суб'єкт господарювання має право обрати або перейти на спрощену систему оподаткування після закінчення чотирьох послідовних кварталів з моменту прийняття рішення податківцями.

У разі зміни податкової адреси суб'єкта господарювання заяву подають платники єдиного податку першої і другої груп не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни. Разом з тим у разі зміни податкової адреси суб'єкта господарювання заяву подають платники єдиного податку третьої групи не пізніше останнього дня кварталу, в якому відбулися такі зміни.

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини