Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова активно взялася за таксистів, які не використовують РРО/ПРРО

16 січня 2024, 12:51
1062
0
Автор:
Реклама

Протидія нелегальному ринку надання оплатних послуг з перевезення пасажирів та приховування результатів діяльності в пріоритеті задач податкової служби. У ДПС наголошують, що здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів можливе лише за умови державної реєстрації суб'єктом господарювання із зазначенням відповідного виду діяльності та отримання відповідної ліцензії.

Окремо податківці звертають увагу платників податків щодо необхідності дотримання вимог Закону №265, зокрема, суб'єкти господарювання при наданні послуг таксі повинні обов'язково застосовувати РРО та/або ПРРО при здійсненні розрахунків в салоні автотранспортного засобу надавати споживачам послуг відповідні розрахункові документи.

Так, з початку січня 2024 року ДПС у низці областей вже здійснено контрольно-перевірочні заходи щодо суб'єктів господарювання та фізичних осіб, які надавали послуги з перевезення пасажирів за допомогою таксі, за результатами яких встановлено факти здійснення господарської діяльності без державної реєстрації фізичними особами, без отримання відповідної ліцензії, та відповідно проведення розрахунків без застосування РРО/ПРРО. За результатами перевірок на порушників складено протоколи про адміністративні правопорушення на підставі статті 164 КпАП.

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Штрафи за податкові порушення в період воєнного стану: звільнення від відповідальності».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини