Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Включення неприбуткової організації до Реєстру: ДПС описала алгоритм дії

16 січня 2024, 16:40
278
0
Автор:
Реклама

ДПС у роз'ясненні від 15.11.2023 розповіла про порядок включення організацій до Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Зокрема, ДПС нагадала, що Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 440.

Включення неприбуткової організації до Реєстру неприбуткових установ та організацій здійснює контролюючий орган за умови відповідності такої організації вимогам, визначеним пп. 133.4.1 ПКУ.

На період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану п. 133.4 ПКУ щодо невіднесення неприбуткових підприємств до платників податків застосовується з урахуванням положень п. 63 підрозділу 4 розділу XX ПКУ.

Для включення до Реєстру неприбуткова організація повинна подати до контролюючого органу реєстраційну заяву за формою № 1-РН і засвідчені підписом керівника або представника такої організації та скріплені печаткою (за наявності) копії установчих документів неприбуткової організації.

Реєстраційну заяву та копії зазначених документів неприбуткова організація може подати (надіслати) в один із таких способів:

- особисто керівник або представник неприбуткової організації (в обох випадках із документальним підтвердженням особи та її повноважень) або уповноважена на це особа;

- поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення;

- засобами електронного зв'язку в електронній формі у порядку, визначеному законодавством;

- державному реєстратору як додаток до заяви про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу в разі внесення до установчих документів змін, які впливають на систему оподаткування неприбуткової організації.

Для включення до Реєстру неприбуткова організація може подати до будь-якої державної податкової інспекції або територіального органу ДПС незалежно від місця обліку платника податків реєстраційну заяву і засвідчені копії установчих документів неприбуткової організації.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Участь у статкапіталі та надання фіндопомоги: наслідки для неприбутківця».

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов?язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини