Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розстрочення податкового боргу: хто може надати

19 січня 2024, 13:20
190
0
Автор:
Реклама

Розстрочення грошових зобов'язань контролери можуть надавати в межах повноважень за кожним окремим випадком за заявою про розстрочення грошового зобов'язання та/або податкового боргу. Про це інформує Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

Для розстрочення податкового боргу платник податків має звернутись до ДПС за місцем свого обліку або за місцем обліку такого грошового зобов'язання з письмовою заявою.

Розстрочення (відстрочення) грошових зобов'язань можуть надавати в межах повноважень за кожним окремим випадком:

- ДПС - без обмежень суми;

- головні управління ДПС в областях, місті Києві, міжрегіональні управління ДПС по роботі з великими платниками податків (Центральне, Східне, Західне, Південне, Північне) - на суму не більше ніж 3 млн грн.

Платники за своїм бажанням можуть звертатися за розстроченням (відстроченням) грошових зобов'язань (податкового боргу) на суми, більші ніж 3 млн грн, до ДПС, однак таке звернення не позбавляє їх обов'язку подати відповідну заяву до головних управлінь ДПС в областях, місті Києві, міжрегіональних управлінь ДПС по роботі з великими платниками податків (Центрального, Східного, Західного, Південного, Північного).

Отже, подання заяви до територіального органу ДПС за місцем свого обліку або за місцем обліку такого грошового зобов'язання (податкового боргу) є обов'язковим в усіх без винятку випадках звернення за розстроченням (відстроченням).

Радимо також ознайомитися зі статтею "Як податковий борг визнають безнадійним і списують під час дії воєнного стану".

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини