Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Невірно заповнені поля реквізиту "Призначення платежу" платіжної інструкції: чого чекати порушникам

Реклама

Порядок заповнення реквізиту "Призначення платежу" платіжної інструкції під час сплати податків, зборів, митних, інших платежів, ЄСВ, внесення авансових платежів, грошової застави, а також у разі їх повернення, затвердили наказом Мінфіну від 22.03.2023 р. № 148.

Сплачуючи податки, збори на бюджетні рахунки платник, згідно з п. 2 розд. ІІ Порядку № 148, у реквізиті "Призначення платежу" платіжної інструкції заповнює такі поля:

  • "Код виду сплати", у якому зазначає код виду сплати, визначений Переліком кодів видів сплати, які використовують платники, згідно з додатком 1 до Порядку № 148;

  • "Додаткова інформація запису", у якому платник описує інформацію щодо переказу коштів у довільній формі. Платники, які господарюють на підставі ліцензії або спецдозволу, мають зазначати інформацію щодо звітного періоду, за який сплачують податки, та дозвільного документа (його вид, номер, дату).

Якщо платник сплачуючи податки, збори на бюджетні рахунки у реквізиті "Призначення платежу" платіжної інструкції не зазначив або зазначив код виду сплати, який відсутній у додатку 1 до Порядку № 148, то вважають, що він сплатив грошове зобов'язання за кодом виду сплати 101 (п. 4 розд.ІІ Порядку № 148).

Законодавством не передбачена відповідальність платників податків за невірне заповнення полів "Код виду сплати" або "Додаткова інформація запису" реквізиту "Призначення платежу" платіжної інструкції.

Поряд з цим, інформують у Головному управлінні ДПС у Запорізькій області, у Порядку № 148 не описана і можливість виправлення платником невірного заповнення реквізиту "Призначення платежу" платіжної інструкції.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини