Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Верховній Раді пропонують запровадити прогресивну шкалу податків

22 січня 2024, 09:30
1849
0
Автор:
Реклама

Голова комітету Верховної Ради з питань бюджету Роксолана Підласа вважає, що аби країна могла в повному обсязі фінансувати процес мобілізації, необхідне підвищення податків, а саме: введення прогресивної шкали оподаткування. Про це Підласа сказала в ефірі телемарафону “Єдиних новин”.

"Ми можемо говорити про підвищення податків, зараз такі розмови ведуться. Є два бюджетоутворюючі податки, які є найбільшими джерелами доходу держбюджету, - це ПДВ та податок на доходи фізичних осіб, який включає військовий збір. Всі ці податки та один збір є фактично податками, які платять українці, споживачі товарів і працівники підприємств", - каже Р. Підласа.

Вона вказала, що той, хто заробляє більше, повинен більше відраховувати до бюджету: "Коли ми говоримо про підвищення таких податків, я особисто займаю жорстку позицію, що ми повинні говорити про прогресивні ставки. Якщо ви заробляєте найменше, ви не повинні платити більше навіть зараз, але якщо ви заробляєте, наприклад, від 20 тис. грн, то ви могли б платити військовий збір не 1,5%, а 3%. Це допомогло б утримувати наше військо, і це було б справедливо".

Також як додаткове джерело фінансування військових можна подумати і про податок на розкіш, оскільки в Україну продовжують завозити дорогу техніку та автівки.

Підприємці стежать за змінами в LIGA360. Налаштуй моніторинг НПА, змін контрагентів та медіа-поля. Замов LIGA360:Підприємець прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини