Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП-єдинник отримав допомогу та припинив діяльність: що з оподаткуванням

22 січня 2024, 16:10
288
0
Автор:
Реклама

У разі держреєстрації припинення юросіб та держреєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП, які є платниками ЄП, останнім податковим (звітним) періодом є період, у якому відповідним контролюючим органом отримано від держреєстратора повідомлення про проведення держреєстрації такого припинення. На цьому наголосили фахівці ГУ ДПС у Черкаській області.

При цьому держреєстрація припинення підприємницької чи незалежної професійної діяльності фізособи або внесення до Державного реєстру фізосіб - платників податків запису про припинення такої діяльності фізособою не припиняє її зобов'язань, що виникли під час провадження підприємницької чи незалежної професійної діяльності, та не змінює строків, порядків виконання таких зобов'язань і застосування штрафних санкцій та нарахування пені за їх невиконання.

Отже, сума поворотної фінансової допомоги, не поверненої платником ЄП протягом 12 календарних місяців із дня її отримання, входить до складу доходу такого платника наступного дня після закінчення 12 календарних місяців із дня отримання такої допомоги.

У разі прийняття фізособою - підприємцем рішення про припинення підприємницької діяльності та якщо нею не повернуто отриману поворотну фінансову допомогу до спливу 12 календарних місяців, фізична особа включає таку допомогу до загального річного оподатковуваного доходу та подає річну податкову декларацію про майновий стан і доходи як фізична особа (громадянин) відповідно до вимог розд. IV "Податок на доходи фізичних осіб" ПК.

Радимо також ознайомитися зі статтею "ФОП-роботодавець: які документи потрібно мати".

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини