Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 січня ФОПи-загальносистемники подають декларацію за новою формою – стосується і 2023 року

23 січня 2024, 12:30
578
0
Автор:
Реклама

Декларація про майновий стан і доходи подається фізичними особами - підприємцями відповідно до п. 177.5 ПКУ до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року у строки, встановлені ПКУ для річного звітного податкового періоду, в якій також зазначаються авансові платежі з податку на доходи, тобто до 01 травня року, наступного за звітним, останній термін - 30.04.2024 року.

З 01.01.2024 року фізичні особи - підприємці, які застосовують загальну систему оподаткування, подають податкову декларацію про майновий стан і доходи за новою формою, яка затверджена Наказом №467.

Платник податків самостійно обирає спосіб подачі декларації:

- особисто або уповноваженою особою;

- поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання;

- засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб сплачують до бюджету до 20 числа місяця, наступного за кожним календарним кварталом (до 20 квітня, до 20 липня і до 20 жовтня). Авансовий платіж за четвертий календарний квартал не розраховується та не сплачується. Про це нагадало Головне управління ДПС у Харківській області.

Де підприємцю шукати роз?яснення законодавства та довідкову інформацію? Всі відповіді надасть LIGA360. Дізнавайтеся від експертів про новації воєнного стану та важливі новини для українського бізнесу. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини