Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС нагадала про порядок проведення документальної планової перевірки

24 січня 2024, 17:00
360
0
Автор:
Реклама

Документальна планова перевірка повинна бути передбачена у плані-графіку проведення планових документальних перевірок. Про це інформує ГУ ДПС в Івано-Франківській області. До речі, ми вже повідомляли про те, що план-графік проведення планових перевірок на 2024 рік вже готовий.

Фахівці відзначають, що платників податків - юросіб, що відповідають критеріям, визначеним п. 44 підрозд. 4 розд. XX "Перехідні положення" ПКУ, та у яких сума сплаченого до бюджету ПДВ становить не менше 5 % від задекларованого доходу за звітний податковий період, а також самозайнятих осіб, сума сплачених податків яких становить не менше 5 % від задекларованого доходу за звітний податковий період, включають до плану-графіка не частіше, ніж раз на три календарних роки. Зазначена норма не поширюється на таких платників податків у разі порушення ними статей 45 "Податкова адреса", 49 "Подання податкової декларації до контролюючих органів", 50 "Внесення змін до податкової звітності", 51 "Подання відомостей про суми виплачених доходів платникам податків - фізичним особам", 57 "Строки сплати податкового зобов'язання" ПКУ (абз. 7 п. 77.2 ПКУ).

Заборонено проведення документальної планової перевірки за окремими видами зобов'язань перед бюджетами, крім правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати митних платежів, податків, зборів та єдиного внеску при виплаті (нарахуванні) доходів фізособам ПДФО та зобов'язань за бюджетними позиками і кредитами, що гарантовані бюджетними коштами (п. 77.3 ПКУ).

Про проведення документальної планової перевірки керівник (його заступник або уповноважена особа) контролюючого органу приймає рішення, яке оформлюють наказом. Право на проведення документальної планової перевірки платника податків надається лише у випадку, коли йому (його представнику) не пізніше ніж за 10 календарних днів до дня проведення зазначеної перевірки надіслано (вручено) у порядку, визначеному ст. 42 ПКУ, копію наказу про проведення документальної планової перевірки та письмове повідомлення із зазначенням дати початку проведення такої перевірки.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Перевірки Держпраці у 2024 році: до чого готуватися»

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини