Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Автомобіль придбали і продали у межах одного календарного місяця: чи потрібно звітувати

25 січня 2024, 15:00
624
0
Автор:
Реклама

Контролери ГУ ДПС у Закарпатській області повідомили, що для юрособи, яка протягом одного календарного місяця придбала у власність легковий автомобіль і продала його, обов'язок подання податкової декларації з транспортного податку та, відповідно, сплати податку не виникає.

Податківці зазначають, що в разі переходу права власності на об'єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом звітного року податок обчислюється попереднім власником за період із 1 січня цього року до початку того місяця, у якому він втратив право власності на зазначений об'єкт оподаткування, а новим власником - починаючи з місяця, у якому він набув право власності на цей об'єкт (пп. 267.6.5 ПКУ).

У разі якщо протягом одного календарного місяця відбулася державна реєстрація придбання та зняття з обліку (продажу) транспортного засобу однією юрособою, то для цієї юрособи дата початку сплати транспортного податку й дата припинення його обчислення збігаються - початок місяця, у якому набуто та втрачено право власності на об'єкт оподаткування.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Автомобіль на «службі» в ЗСУ: що з податковою амортизацією».

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини