Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У НБУ прокоментували використання українськими громадянами за кордоном карток українських банків

30 січня 2024, 15:00
1211
0
Автор:
Реклама

Українці, які виїхали за кордон, продовжують генерувати значний відтік валюти, проте 2024 року очікується його скорочення на 28% - із $18 млрд до $13 млрд. Про це заявив заступник голови Національного банку України Сергій Ніколайчук на прес-брифінгу. «У 2022 році цей відтік був майже $20 млрд. Минулого року він трохи скоротився - приблизно $18 млрд. Цьогоріч ми очікуємо, що ці обсяги імпорту за статтею „Подорожі“ скоротяться суттєво -приблизно до $13 млрд - унаслідок, насамперед, адаптації наших мігрантів за кордоном. Частково також це пов'язано зі змінами податкової резидентності наших мігрантів», - сказав він.

За словами заступника голови НБУ Юрія Гелетія, якщо говорити про обсяг розрахунків українських банків з міжнародними платіжними системами, то, починаючи з квітня, цей обсяг близько $35 млн на день.

Голова НБУ Андрій Пишний констатував, що, незважаючи на закладені Нацбанком 2023 року прогнози, які передбачали «певне повернення міграційного потоку, що виїхав з України», цього не відбулося, а навпаки - зафіксовано певний відтік. «Так само прогноз 2024 року досить обережно ставиться до повернення міграційного потоку в Україну. Насамперед через безпековий ризик, звісно, але, зокрема, і більш суттєвий вплив на сьогодні має фактор асиміляції, пристосування наших громадян до того життя, яке вони починають вибудовувати за кордоном», - сказав голова Нацбанку.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,8 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини