Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП отримав дохід від видів діяльності, не зазначених в реєстраційних даних: як оподаткувати

5 лютого 2024, 14:55
360
0
Автор:
Реклама

У разі якщо ФОП отримує інші доходи, ніж від провадження підприємницької діяльності, у межах обраних ним видів діяльності, такі доходи оподатковують за загальними правилами, встановленими ПКУ для платників податку-фізосіб. Про це повідомили спеціалісти ГУ ДПС в Одеській області.

Під час нарахування (виплати) ФОПу доходу від здійснення нею підприємницької діяльності, суб'єкт господарювання та/або самозайнята особа, які виплачують такий дохід, не утримують податок на доходи у джерела виплати, якщо ФОП надав копію документу, що підтверджує державну реєстрацію відповідно до закону як суб'єкта підприємницької діяльності. Це правило не застосовують при нарахуванні доходу за виконання певної роботи та/або надання послуги згідно з цивільно-правовим договором, коли встановлено, що відносини за таким договором фактично є трудовими, а сторони договору можуть бути прирівняні до працівника чи роботодавця

Радимо також ознайомитися зі статтею Єдиний податок - 2023 і граничний обсяг доходу: обмеження від ДПС суперечать ПКУ.

Підприємцям важливо бути впевненими в контрагентах. LIGA360:Підприємець надасть повне досьє компаній та фізосіб з державних реєстрів. Перевіряй потенційних партнерів на наявність у санкційних списках, токсичні зв'язки з рф/рб, відкриті провадження тощо. Замовляй за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини