Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Товари частково оплачені бюджетними коштами: як скласти податкову накладну

6 лютого 2024, 16:00
259
0
Автор:
Реклама

Датою виникнення податкових зобов'язань у разі постачання товарів/послуг з оплатою за рахунок бюджетних коштів є дата зарахування таких коштів на рахунок платника податку в банку/небанківському надавачу платіжних послуг або дата отримання відповідної компенсації в будь-якій іншій формі, включаючи зменшення заборгованості такого платника податку за його зобов'язаннями перед бюджетом. На цьому акцентували увагу контролери ГУ ДПС у Запорізькій області.

У разі якщо договором передбачено, що товари/послуги частково оплачуються за рахунок бюджетних коштів, а частково - за рахунок коштів покупця, то за операцією з постачання таких товарів/послуг датою виникнення податкових зобов'язань (тобто датою, на яку має бути складена податкова накладна) є:

- для частини товарів/послуг, вартість якої оплачується за рахунок бюджетних коштів, - дата отримання бюджетних коштів на поточний рахунок постачальника;

- для частини товарів/послуг, вартість якої оплачується за рахунок коштів покупця, - дата першої події: або оплата покупцем коштів, або відвантаження товарів (для послуг - оформлення документа, що засвідчує факт постачання послуг).

Радимо також ознайомитися зі статтею "Постачальник не зміг розблокувати ПН: як покупцеві мінімізувати свої збитки".

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов?язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини