Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розрахунки за послуги проводять виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування: чи застосовувати РРО/ПРРО

7 лютого 2024, 13:15
274
0
Автор:
Реклама

Cуб'єкти господарювання, які не приймають оплату за надані послуги готівкою та/або не здійснюють приймання оплати в безготівковій формі, за допомогою електронних платіжних засобів (платіжних карток), жетонів, талонів тощо, звільняються від обов'язкового застосування РРО/ПРРО при прийманні оплати за послуги. Про це відзначили контролери ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Податківці, зокрема відзначили, що хоча право щодо незастосування РРО/ПРРО і не може бути використане суб'єктом господарювання при продажу товарів, суб'єкт господарювання не втрачає такого права, навіть за умови здійснення торгівлі товарами, у випадку приймання оплати за надані послуги виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів.

Отже, у випадку здійснення торгівлі одночасно товарами та послугами, за умови приймання оплати саме за послуги, виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів, суб'єкти господарювання мають право не застосовувати РРО/ПРРО з урахуванням п. 14 ст. 9 Закону № 265.

Радимо також ознайомитися зі статтею Фізособи оплачують послуги електроенергії через сайт продавця: чи потрібен РРО/ПРРО

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини