Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як заповнити платіжну інструкцію на сплату державного мита — ДПС

Реклама

Податківці нагадали, що порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати податків, зборів, митних, інших платежів, ЄСВ, внесення авансових платежів, грошової застави, а також при їх поверненні, затвердили наказом Мінфіну від 22.03.2023 р. № 148 (далі - Порядок).

Так п. 2 розд. ІІ Порядку автори визначили, що під час сплати інших платежів на бюджетні рахунки платник у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції заповнює такі поля:

  • «Код виду сплати» - платник має вказати код виду сплати, який визначили Переліком кодів видів сплати, що використовують платники, згідно з додатком 1 до Порядку (101 - сплата суми державного мита);

  • «Додаткова інформація запису» - платник повинен вказати інформацію про переказ коштів у довільній формі (наприклад, сплата суми державного мита за реєстрацію права власності на нерухоме майно).

При цьому у реквізиті «Отримувач» слід зазначити найменування (повне або скорочене) установи, на ім'я якої відкрито рахунки для зарахування надходжень до державного або місцевих бюджетів, території та код бюджетної класифікації.

Якщо при сплаті платежів на бюджетні рахунки у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції не зазначити або зазначити код виду сплати, якого немає у додатку 1 до Порядку, вважається, що грошове зобов'язання сплачено за кодом виду сплати 101 (п. 4 розд. ІІ Порядку).

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 115.02 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua.)

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Радимо прочитати також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини