Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли подавати декларацію з податку на прибуток за 2023 рік – ДПС

14 лютого 2024, 10:05
6875
0
Автор:
Реклама

Як відомо, платники податку на прибуток у визначених законом випадках подають податковим органам у порядку, передбаченому ПКУ для подання податкової декларації, проміжну (I квартал, перше півріччя, III квартал) та річну фінансову звітність.

Річний податковий (звітний) період встановлюється для платників податку, в яких річний дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначений за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід) за попередній річний звітний (податковий) період, не перевищує 40 мільйонів гривень.

Платники податку на прибуток, у яких звітний (податковий) період дорівнює календарному року (у тому числі платників частини чистого прибутку (доходу)), подають декларацію, яка розраховується наростаючим підсумком за рік, протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року.

Квартальний податковий (звітний) період встановлюється для платників податку, в яких річний дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначений за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід) за попередній річний звітний (податковий) період, перевищує 40 мільйонів гривень.

Річну декларацію з податку на прибуток подають усі платники, як квартальні, так і річні, протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року. Тобто декларацію за 2023 рік потрібно подати не пізніше 29 лютого 2024 року.

За загальним правилом платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену в поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації, крім випадків, установлених Кодексом. При цьому, якщо граничний строк сплати податкового зобов'язання припадає на вихідний або святковий день, останнім днем сплати податкового зобов'язання вважається операційний день, що настає за вихідним або святковим днем.

Таким чином, граничний строк сплати податку на прибуток за 2023 рік- 11 березня 2024 року. Про це нагадало Головне управління ДПС у Львівській області.

Безліч переваг для бухгалтерів - єдине рішення LIGA360. Відповіді податкової, вебінари на "гарячі теми", розсилки з новинами та аналітикою, актуальні форми звітності. Обирай вигідний тариф прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини