Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нема сенсу в існуванні ДПС, скасування Дія.City, повістки в Дії – віцепрем’єр

20 лютого 2024, 12:30
1152
0
Автор:
Реклама

Чому нема сенсу в існуванні Державної податкової служби та чи буде військовий квиток у Дії розповів у своєму інтерв'ю очільник Мінцифри Михайло Федоров.

«Наша стратегія - змінення споживацької поведінки завдяки цифровізації. З одного боку, ми показуємо як держава може працювати без чиновників, де їх можна замінити простою функцією. З іншого - завдяки нашій організаційній структурі ми залучаємо людей з ринку, які б ніколи не працювали на державу. Ніколи б не було стільки людей в ІТ. Потрібно мислити глобально, а діяти локально. Запуск E-Residency також приведе нас до цієї картинки. Там ми тестуємо модель транзакційних податків. Наприклад, я не бачу сенсу в існуванні Податкової. Податок повинен бути транзакційний. Тобто відразу списуватися, без тисячі людей, накладних тощо», - сказав посадовець.

«Зокрема в «Дія.City» ми тестуємо модель зменшення додатків, проте робимо їх прозорими. Так змінюється структура економіки й відбілюються компанії, які до цього працювали у сірій зоні», - додав він.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку і аналізу інформації. Знаходите відповіді, консультації експертів і алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Торкнувся міністр і болючого питання щодо тиску силовиків на бізнес: «Разом із Радою ми працюємо над рішеннями, які будуть моніторити, скільки справ відкривають щодо підприємців, скільки відбувається обшуків тощо. Також буде окрема інформаційна система, де можна буде поскаржитися та оцінити дії правоохоронних органів».

Федоров заперечив чутки про ймовірне скасування «Дія.City»: «Ідея вже перемогла будь-які документи. Жоден консервативний чиновник не зможе зупинити «Дія.City». Тому я переконаний, що це стане прикладом для Європи».

Щодо питання про військовий квиток у «Дії» Федоров відповів: «Там є певна логіка. Поки що не можу її спойлерити. Скажімо так, теоретично, це може бути військовий квиток в «Дії». Проте, найімовірніше, його не буде. Зараз ми працюємо над цим проєктом окремо. Це питання поки що опрацьовується. Буде правильно, якщо Міноборони першим анонсує новину в цьому напрямку. Зараз разом з МОУ працюємо над запровадженням військового квитка. Він буде не в «Дії». У «Дії» також не буде військового електронного кабінету. Для цього буде створено окрему інформаційну систему на базі Міноборони. Повісток у «Дії» не буде теж».

Читай усі бухгалтерські видання LIGA ZAKON на платформі LIGA360. Менше часу на пошук - більше інформації та аналітики. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини