Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яка відповідальність за Z-звіт без обов’язкових реквізитів

20 лютого 2024, 13:20
258
0
Автор:
Реклама

Відсутність обов'язкового реквізиту у фіскальному звітному чеку може свідчити про аналогічне порушення вимог змісту розрахункового документа (касового чеку). Про це нагадали контролери ДПСУ.

За рішенням контролюючих органів до суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), у разі встановлення протягом календарного року в ході перевірки факту невидачі (в паперовому вигляді та/або електронній формі) відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції, застосовують фінансові санкції у таких розмірах:

  • порушення вчинене вперше - 100% вартості проданих товарів (робіт, послуг) з порушеннями;

  • за кожне наступне вчинене порушення - 150% вартості проданих товарів (робіт, послуг) з порушеннями.

При цьому, за наведене порушення до ФОПів, які є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками ПДВ, що здійснюють діяльність з продажу товарів (крім, підакцизних товарів, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів та каміння) або надають послуги, фінансову відповідальність застосують у таких розмірах:

  • 25% вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг) - за порушення, вчинене вперше;

  • 50% вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг) - за кожне наступне вчинене порушення.

Радимо також ознайомитися зі статтею «ФОП 2-ї групи має POS-термінал, але не має РРО/ПРРО: що потрібно знати про відповідальність».

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 109.18 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини