Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Резидент Дія Сіті за звітний період, протягом якого був платником податку на прибуток, отримав дивіденди: як оподаткувати та відобразити

21 лютого 2024, 16:40
192
0
Автор:
Реклама

Контролери ГУ ДПС у Запорізькій області роз'яснили, чи підлягає оподаткуванню та за якою ставкою виплата дивідендів резидентом Дія Сіті - платником податку на особливих умовах за результатами податкового періоду, протягом якого він був платником податку на прибуток на загальній системі оподаткування.

Так, для резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах, який з першого числа місяця наступного за кварталом, у якому юрособу внесено до реєстру Дія Сіті, перейшов на відповідний режим оподаткування, об'єкт оподаткування податком на прибуток звітного періоду визначають враховуючи суми дивідендів, які виплачують на користь власника корпоративних прав в такому податковому періоді.

При цьому оподатковують за ставкою у розмірі 9% суму перевищення дивідендів, що виплачують, над значенням об'єкта оподаткування податком на прибуток за звітний період, за який їх виплачують, коли резидент Дія Сіті знаходився на загальній системі оподаткування. ЇЇ відображають у рядку 1 Додатка ДІЯ до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств (далі - Декларація) з подальшим відображенням в рядку 06.3 ДІЯ Декларації.

Читайте також статтю Резидент ДІЯ СІТІ сплатив роялті нерезиденту ДІЯ СІТІ: що з ПнВК.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини