Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Євросоюз оновив перелік підозрілих податкових офшорів – тепер там 12 юрисдикцій

22 лютого 2024, 10:50
275
0
Автор:
Реклама

Держави-члени Євросоюзу оновили перелік податкових юрисдикцій, які не співпрацюють з метою оподаткування. З переліку вилучили чотири юрисдикції - Багамські острови, Беліз, Сейшельські острови та острови Теркс і Кайкос (британські заморські території в Карибському морі - Ред.).

Багамські острови та острови Теркс і Кайкос були повністю виключені зі списку, оскільки вони успішно усунули недоліки у забезпеченні дотримання вимог щодо економічної діяльності. Беліз і Сейшельські острови були переміщені до Додатку II до отримання результатів додаткового вивчення Глобальним форумом з податкової прозорості та обміну інформацією.

Після оновлення Додаток I до переліку ЄС тепер складається з 12 юрисдикцій, які не покращили свої стандарти належного податкового управління або не досягли достатнього прогресу у виконанні своїх попередніх зобов'язань. Це: Американське Самоа, Ангілья, Антигуа і Барбуда, Фіджі, Гуам, Палау, Панама, російська федерація, Самоа, Тринідад і Тобаго, Американські Віргінські острови та Вануату.

Крім того, 10 юрисдикцій тепер включено в Додаток II на основі зобов'язань, які вони взяли на себе щодо покращення належного податкового управління. ЄС уважно стежитиме за виконанням цих зобов'язань, щоб переконатися, що вони виконуються.

Перелік ЄС щодо юрисдикцій, які не співпрацюють у цілях оподаткування, є частиною зовнішньої стратегії ЄС щодо оподаткування та спрямований на сприяння поточним зусиллям із просування належного податкового управління в усьому світі. Включення до списку ЄС ґрунтується на ретельному процесі скринінгу, оцінки, моніторингу, а також на міжнародному співробітництві, діалозі та охопленні.

Работайте только с проверенными контрагентами. Поможет в этом LIGA360.  Подробнее о LIGA360 по ссылке.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини