Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платник змінив адміністративний район: куди сплачувати військовий збір і кому звітувати

Реклама

Змінюючи місцезнаходження платник податків має пам'ятати, що сплачувати визначені законодавством податки і збори після реєстрації потрібно за місцем попередньої реєстрації до кінця поточного бюджетного періоду (п. 8 ст. 45 БКУ). Про це йдеться і в п. 10.2 розд. X Порядку N 1588.

Проте, подавати податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (з розбивкою по місяцях звітного кварталу) податкові агенти та платники ЄСВ мають у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, до контролюючого органу за основним місцем обліку. керуючись пп. «б» п. 176.2 ПКУ.

Якщо після зміни місцезнаходження юрособи змінилась і територія територіальної громади, такого платника податків обліковують:

  • визначаючи коди територій територіальної громади згідно з КАТОТТГ за попереднім та новим місцезнаходженням платника податків;

  • до закінчення бюджетного періоду з ознакою щодо сплати за попереднім місцезнаходженням податків і зборів, які розподіляють між державним та місцевими бюджетами, та місцевих податків і зборів.

З огляду на вищезазначене, податківці Головного управління ДПС в Одеській області уточнили, що при зміні суб'єктом господарювання місцезнаходження, пов'язаного зі зміною адміністративного району, військовий збір слід сплачувати до закінчення поточного бюджетного року за попереднім місцезнаходженням.

При цьому Розрахунок необхідно подавати за основним місцем обліку, тобто до контролюючого органу за новим місцезнаходженням суб'єкта господарювання.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини