Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк з 23 лютого ввів в обіг нову вертикальну банкноту 50 грн

26 лютого 2024, 09:58
4827
0
Автор:
Реклама

Національний банк України з 23 лютого 2024 року ввів у обіг нову пам'ятну банкноту "Єдність рятує світ". Вона присвячена незламності українського народу в боротьбі за свободу та європейські цінності, консолідації українського суспільства для захисту територіальної цілісності, а також єднанню демократичного світу перед обличчям російської агресії.

Пам'ятна банкнота "Єдність рятує світ" номіналом 50 гривень вводиться в обіг 23 лютого 2024 року. Вона має серію ЄС з номерами 0000001-0300000 та підпис Голови Національного банку України Андрія Пишного.

Пам'ятна банкнота є законним платіжним засобом та обов'язкова до приймання усіма фізичними і юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України за всіма видами платежів, наголосили в НБУ.

Водночас її тираж - обмежений, він становить 300 тисяч штук (у сувенірній упаковці), що додає банкноті колекційної цінності. Реалізація пам'ятних банкнот здійснюватиметься інтернет-магазином нумізматичної продукції НБУ з 07 березня 2024 року. Крім того, банкнота поступово реалізовуватиметься і банками-дистриб'юторами (АТ АБ "УКРГАЗБАНК", АТ "АБ "РАДАБАНК", АТ "ТАСКОМБАНК", АТ КБ "ПриватБанк").

Пам'ятна банкнота "Єдність рятує світ" містить усі елементи захисту діючого номінального ряду банкнот. Розмір банкноти - 80х165 мм. Пам'ятна банкнота "Єдність рятує світ" має яскравий та оригінальний дизайн, виконаний вертикально.

Не витрачай час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини