Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чим ризикує платник, який не реєструє акцизні склади у СЕАРП та СЕ

Реклама

Податківці нагадали, як відповідатимуть платники за відсутність з їх вини реєстрації акцизних складів у системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового. Контролери зазначили, що законотворці для згаданих порушників передбачили фінансову та адміністративну відповідальність.

Отже, при відсутності з вини платника податку реєстрації акцизних складів у СЕАРП та СЕ на платника чекає:

  • фінансова відповідальність, а саме штраф в розмірі 1 000 000 грн. За ті ж дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф, порушнику доведеться сплатити вже 2 000 000 грн (1281.2. ПКУ);

  • адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч НМДГ з конфіскацією пального або спирту етилового, транспортних засобів, ємностей та обладнання, які використовували при зберіганні та/або реалізації пального або спирту етилового на акцизному складі, не зареєстрованому у СЕАРП та СЕ, а також грошей, одержаних внаслідок цього адмінправопорушення (ст 164 КУАП)

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 114.09 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua.)

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини