Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як повернути помилково сплачений податок та ЄСВ — ДПС

Реклама

Прагнете повернути помилково сплачений податок? Подайте заяву про перекид коштів.

Повертаємо ЄСВ

Повернути або перекинути помилково/зайво сплачені кошти єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування можна за заявою платника, проте тільки в межах рахунків ЕСВ.

Заяву на повернення помилково сплаченого ЄСВ слід надіслати в електронному вигляді через Е-кабінет. ЇЇ форма визначена у Додатку 1 до наказу Мінфіну від 23.07.2021 р. № 417.

В меню «Листування з ДПС» приватної частини Е-кабінету потрібно прикріпити скановану заяву і додати до неї завірену копію розрахункового документа.

Заяву також можна подати в паперовому вигляді до територіального органу ДПС за місцем обліку помилково сплачених коштів.

Податківці Головного управління ДПС у Харківській області зауважили, що:

  • на кожну платіжну інструкцію слід оформити окрему заяву, до якої додати копію платіжної інструкції про сплату;

  • на платіжній інструкції необхідно: написати «згідно з оригіналом», дату, підпис, ПІБ керівника або підприємця, додати печатку за наявності (для юросіб);

  • на заяві обов'язково зазначити: підпис, ПІБ та печатка за наявності (для юросіб);

  • в заяві потрібно заповнити всі пункти.

Повертаємо податки та збори

Заяву на повернення помилково сплачених податків та зборів також можна створити та надіслати через приватну частину Е-кабінету. Для цього у розділі «Заяви, запити для отримання інформації» необхідно заповнити форми:

  • J1302001 - для юридичних осіб;

  • F1302001 - для фізосіб.

Заяву також можна подати і в паперовому вигляді до територіального органу ДПС за місцем обліку помилково сплачених коштів.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Також читайте:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини