Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які вимоги до облаштування території підприємства – Держпраці

22 березня 2024, 16:10
241
0
Автор:
Реклама

Територією підприємства є ділянка, що знаходиться у його користуванні. Крім того, територія включає виробничі, адміністративні та побутові приміщення, будівлі, споруди, розміщені на такій ділянці, в яких провадиться виробнича діяльність.

Територія, а також будівлі, споруди, приміщення мають бути забезпечені знаками безпеки, тобто графічними зображеннями символів небезпеки, які мають бути інтуїтивно зрозумілими кожному. Їхні функції - попередити, заборонити, інформувати, наказувати ті чи інші дії. Тому встановлені на правильному місці, знаки безпеки повинні привертати увагу й бути максимально помітними.

Зовнішнє освітлення має бути вздовж автошляхів, тротуарів, на переїздах і відповідати встановленим вимогам. Захаращування території підприємства матеріалами, устаткуванням, відходами не дозволяється. Для їх зберігання треба відводити спеціальні майданчики. Ними можуть бути відкриті та закриті складські приміщення, обладнані транспортними та вантажопідіймальними механізмами й пристроями для переміщення всіх видів вантажів.

На території підприємства не допускається наявність відкритих і неогороджених ям, канав, колодязів, траншей. Усі вони повинні мати огородження заввишки не менше 1 м, а вночі освітлюватися. Басейни на території підприємства, що не мають обвалувань, також необхідно огороджувати поручнями заввишки не менше 1 м, нагадує Управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини