Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 квітня завозити гуманітарну допомогу можна лише використовуючи онлайн-систему

Реклама

На сайті Мінсоцполітики нагадали, що до 1 квітня ще діє перехідний період, під час якого в Україну можна завозити гуманітарну допомогу, використовуючи паперові декларації. Тобто отримувачі гуманітарної допомоги (фонди, громадській організації та інші установи) ще можуть обирати один із двох варіантів завезення та обліку гуманітарної допомоги - паперовий або цифровий.

Проте вже з 31 березня перехідний період завершується і з 1 квітня завезти гуманітарну допомогу до України буде можливо лише використовуючи Автоматизовану систему реєстрації гуманітарної допомоги. Про це ми писали раніше.

Такі зміни впровадили для того, щоб зробити процедуру ввезення та обліку гуманітарки зручнішою та прозорішою для всіх: для фондів і волонтерів, для організацій та інституцій, які отримують допомогу, і для держави. Цифровий механізм дозволить позбутись паперів і зловживань під час ввезення та розподілу гуманітарної допомоги. Також фонди та громадські організаціїзможуть зберігати всю історію завезення гуманітарної допомоги в одному місці.

У Мінсоцполітики запевняють, що цифровізація процесу ввезення та обліку гуманітарної допомоги - це якісний запобіжник розкраданням та зловживанням в цій сфері.

Тож, нагадаємо як користуватись цифровою платформою:

1. Перейдіть на сайт https://good.gov.ua/.

2. Якщо вас не має в Реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги, зареєструйтесь за допомогою КЕП та підтвердіть дані про організацію.

3. Заповніть дані про вантажі та декларацію в системі.

4. Отримайте унікальний код гуманітарної допомоги.

5. Сформуйте Декларацію в системі.

6. Назвіть цей код під час митного оформлення на кордоні.

7. Розподіліть вантаж.

8. Якщо є розбіжності між декларацією та фактично отриманим товарами - заповніть в системі інвентаризаційний опис.

9. Подайте автоматичний звіт про цільове використання гуманітарної допомоги в цифровій системі. Дані з декларації або інвентаризаційного опису підтягнуться в звіт автоматично.

10. У випадку якщо були допущені помилки при поданні інвентаризаційного опису чи звіту, користувач до кінця місяця в якому було подано інвентаризаційний опис або звіт, може подати уточнюючий звіт або інвентаризаційний опис.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини