Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Куди звертатись власникам кількох об'єктів нерухомості для проведення звірки даних

2 квітня 2024, 15:25
581
0
Автор:
Реклама

Фахівці ДПСУ надали відповідь на питання «До якого контролюючого органу необхідно звертатись ФО власникам декількох об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, розміщених в різних населених пунктах, для проведення звірки даних?»

Фізособи - власники декількох об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, розміщених в різних населених пунктах, мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою для проведення звірки даних.

Крім того, фізособи, з використанням кваліфікованого електронного підпису, мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов'язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це можна зробити в меню «ЕК для громадян»/розділ «Загальна інформація про платника»/вкладка «Повідомлення про обов'язок сплатити суму грошового зобов'язання (ППР)» приватної частини Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал ДПС.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Нерухомість у різних територіальних громадах: як звітувати з податку на нерухоме майно»

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 106.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини