Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи отримає додаткову відпустку водій автобуса у 2024 році — Держпраці

Реклама

Водій автобуса має право на 7 календарних днів додаткової відпустки за особливий характер праці. Втім, ст. 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 р. № 2136-IX дозволяє роботодавцеві відмовити працівнику в наданні будь-якого виду відпусток, якщо такий працівник виконує роботи на об'єктах критичної інфраструктури. Саме до них належать транспортні підприємства, тож надавати водієві додаткову відпустку чи ні, вирішує роботодавець. Звичайно, це не стосується відпустки в зв'язку з вагітністю та пологами та відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

На це звернули увагу посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Також вони зауважили, що на роботі недопустимий мобінг і дискримінація працівників із інвалідністю та ВІЛ/СНІД, а роботодавець повинен забезпечити рівні права та можливості для жінок і чоловіків у трудових відносинах і психосоціальну підтримку на робочих місцях.

Скористайтесь спецпропозицією для рішення LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Отримайте максимум аналітичних матеріалів, алгоритмів дій для роботи та бухгалтерських сервісів. Замовте зараз з економією 50%.

Також читайте:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини