Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи зменшать дохід від продажу нерухомості витрати для придбання такої нерухомості

3 квітня 2024, 13:40
169
0
Автор:
Реклама

Дохід від продажу об'єктів нерухомості, зазначених в абз. 2 п. 172.2 ПКУ, може бути зменшений на документально підтверджені витрати на придбання об'єкта нерухомості, розташованого на території України (абз. 5 п. 172.2 ПКУ). На цьому наголосили фахівці ГУ ДПС у Запорізькій області.

Дохід від продажу протягом звітного (податкового) року неподільного об'єкта незавершеного будівництва/майбутнього об'єкта нерухомості, подільного об'єкта незавершеного будівництва та від відступлення прав за договором купівлі-продажу неподільного об'єкта незавершеного будівництва/майбутнього об'єкта нерухомості, щодо якого сплачено частково ціну та зареєстровано обтяження речових прав на користь покупця, може бути зменшений на документально підтверджені витрати на придбання такого об'єкта, майнових прав (абз. 6 п. 172.2 ПКУ).

Перелік витрат на придбання об'єкта нерухомості, визначено підпунктами «а» - «і» абз. 7 п. 172.2 ПКУ.

При цьому якщо платник податку скористався правом на зарахування витрат, він зобов'язаний задекларувати доходи від усіх операцій з продажу, міни чи іншого відчуження відповідних об'єктів, здійснених протягом звітного (податкового) року, в тому числі і у разі якщо стороною відповідного договору є юридична особа чи самозайнята особа.

Копії документів, що підтверджують зазначені витрати, надаються разом з податковою декларацією.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Податкова знижка з ПДФО: хто і як може зменшити витрати на навчання».

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини