Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підозрілі платежі з картки на картку незабаром обмежать

5 квітня 2024, 09:09
572
0
Автор:
Реклама

Незабаром буде запущено законодавчий механізм для обмеження платежів із картки на картку за певних умов. Про це йдеться в Меморандумі, підписаному Україною з МВФ. Зокрема, у Меморандумі зазначено, що у грудні 2023 року в українському парламенті представлено законопроект, який посилить нормативні вимоги до учасників ринку платіжних послуг. Очікується, що відповідний Закон буде ухвалено до кінця травня 2024 року.

Відповідно НБУ підготує до кінця липня 2024 року концептуальну записку про нормативні вимоги до індивідуальних (p2p) та інших подібних електронних платежів з метою виявлення та обмеження аномальної поведінки. Ну а запровадження такого регулювання очікується до кінця жовтня 2024 року.

Ми вже повідомляли, що за даними Данила Гетманцева, глави податкового комітету ВРУ, НБУ пропонує встановити на законодавчому рівні на період дії воєнного стану обмеження на фінансові операції з використанням реквізитів електронних платіжних засобів, визначити ліміти на суми трансакцій, їхню кількість, граничні суми готівкових переказів за допомогою терміналів самообслуговування.

Платіть менше - отримуйте більше! Тільки у квітні економте 50% при замовленні LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Встигніть замовити за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини