Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заява на повернення помилково або надміру сплачених сум: алгоритм подання через Е-кабінет

Реклама

У режимі «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету є можливість створити податкову, фінансову, статистичну звітність, звітність з ЄСВ, а також заяву про повернення помилково та/або надмiру сплачених сум грошових зобов'язань та пенi, та подати її податківцям.

Створюючи таку Заяву в режимі «Введення звітності» платнику потрібно самостійно встановити фільтр за параметрами: «рік», «період», «тип форми», зокрема «J(F)13 Запити». З переліку електронних форм обрати необхідну форму Заяви J/F 1302001 - «Заява про повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов'язань та пені».

Причому юрособи використовують код електронної форми Заяви J1302001, а фізособи - F1302001.

Після натискання на поле «Заява про повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов'язань та пені» система відкриває вікно, в якому потрібно в полі «Код ДПІ» зазначити територіальний орган ДПС, до якого платник подає заяву, після чого натиснути кнопку «Створити» для відкриття форми.

При цьому система автоматично заповнить поля:

  • «Код органу ДПС, куди подається заява»;

  • «Назва органу ДПС, куди подається заява»;

  • «Податковий номер платника або серія (за наявності) та номер паспорта фізичної особи - платника податків»;

  • «Найменування або прізвище, ім'я, по батькові (для фізичних осіб) платника податків»;

  • «Поштова адреса».

Інші поля електронної Заяви платнику потрібно заповнити самостійно.

Вибираючи напрям перерахування коштів (позначка "v") платнику потрібно заповнити один з чотирьох напрямів перерахування коштів і реквізити для цього.

Також до Заяви можна приєднати додатки через форму J/F1360102 - Документ довільного формату (копії платіжних інструкцій, тощо).

Для цього у вкладці «Додатки» необхідно обрати опцію «Додати» документ довільного формату (F/J 1360102) та заповнити обов'язкові поля форми.

З метою повернення помилково або надміру сплачених сум грошових зобов'язань або пені, за кількома платіжними документами, платнику потрібно подати окремі Заяви за кожною платіжкою. Бо у полі «Дата сплати до бюджету» Заяви вказують інформацію лише щодо одного платіжного документа.

Після заповнення форми Заяви платнику слід натиснути на кнопку «Перевірити» і система перевірить повноту заповнення реквізитів.

За наявності незаповнених обов'язкових полів вона видає відповідне повідомлення, а при проходженні перевірки - повідомлення «ОК».

Після цього платнику потрібно натиснути на кнопку «Зберегти» і система в «Електронному кабінеті» збереже чернетку Заяви. Збережену та підписану за допомогою КЕП (або ЕЦП) Заяву система надсилає до органу ДПС для опрацювання.

Причому для платника буде сформовано квитанцію № 1 щодо отримання контролерами заяви про повернення.

Податківці Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадали, що в розділі «Вхідні/вихідні документи» Заяву можна переглянути та роздрукувати, а також ознайомитись з квитанцією № 2 за результатом перевірки Заяви контролерами.

Скористайтесь спецпропозицією для рішення LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Отримайте максимум аналітичних матеріалів, алгоритмів дій для роботи та бухгалтерських сервісів. Замовте зараз з економією 50%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини