Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як нарахувати ЄСВ працівнику, який відпрацював неповний місяць та звільнився — ДПС

Реклама

Податківці Захарівської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області зауважили, що відповідно до абз.1 ч.5 ст. 8 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування для роботодавців встановлено у розмірі 22% від бази нарахування ЄСВ, що визначена ст. 7 Закону № 2464-VI.

Якщо база нарахування ЄСВ не перевищує розміру мінімальної зарплати, що встановлена законом на місяць, за який отримано дохід, суму ЄСВ розраховують як добуток розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який її нараховують та ставки ЄСВ (абз.2 ч. 5 ст. 8 Закону № 2464-VI).

Це за умови, що найманий працівник перебуває у трудових відносинах повний календарний місяць або відпрацював усі робочі дні звітного місяця.

Водночас, нараховуючи зарплату працівникам, які працюють за трудовим договором з нефіксованим робочим часом, ставку ЄСВ, встановлену ч. 5 ст. 8 Закону № 2464-VI, застосовують до визначеної бази нарахування незалежно від її розміру (абз.4 ч. 5ст. 8 Закону № 2464-VI).

Отже, звільняючи або приймаючи працівника на основне місце роботи протягом місяця, в якому нарахована зарплата за відпрацьований час не перевищує розмір мінімальної, суму ЄСВ розраховують з фактично нарахованої зарплати незалежно від її розміру.

Хочете отримати найвигіднішу ціну на преміум-рішення LIGA 360: Бухгалтер? Тільки зараз для тарифу діє спецпропозиція. Деталі за посиланням.

Також актуальна публікація:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини